Okrogla miza ''Obnovljivi viri energije v Sloveniji – prostorski vidiki prehoda na OVE''

V imenu Društva krajinskih arhitektov Slovenije, Društva urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije, Zbornice za arhitekturo in prostor, Mreže za prostor in v sodelovanju s Filozofsko fakulteto, Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo, Fakulteto za arhitekturo in Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani ste vljudno vabljeni, da se:
v torek, 13. decembra 2022, ob 14.00 pridružite v Svečani dvorani FGG UL na okrogli mizi:
Obnovljivi viri energije v Sloveniji – prostorski vidiki prehoda na OVE.
 
Kot ste seznanjeni je stroka v urejanju prostora zadržano sprejela osnutek Zakona o umeščanju naprav za proizvodnjo električne energije. V svojem odzivu smo pozvali k več razmislekom o tem, kako celovito nasloviti organiziran prehod na OVE. Na okroglo mizo smo povabili strokovnjake in predstavnike ministrstev s področij, ki jih prehod pomembno zadeva, da bi skupaj odprli javno razpravo o tem, kako bodo OVE spremenili naravno okolje, kmetijsko in kulturno krajino ter urbani prostor. Verjamemo, da lahko javne izmenjave mnenj pomembno prispevajo k obvladovanju vplivov OVE v prostor in okolje ter k sprejemljivosti OVE zato si želimo, da postanejo interdisciplinarni dogodki na to temo stalna praksa. Radi bi se odprto in konstruktivno pogovarjali o možnostih, ki jih prinaša celovit interdisciplinaren in vključujoč pristop k umeščanju OVE v prostor. Želimo si, da bi nam v Sloveniji uspelo zagnati investicije v OVE v skupno dobro in učinkovito celovito obvladati razvoj dolgoročno vzdržnega sistema preskrbe z energijo.
 
Pogovor bo moderiran, za udeležbo na dogodku je potrebna prijava tukaj.
Vabilo na dogodek

Po okrogli mizi smo prejeli odziv prof. Andreja Pogačnika, ki je dostopen na povezavi  in odziv Petra Černigoja, ki je dostopen na povezavi.

Posnetek okrogle mize si lahko ogledate:

 
Obveščamo vas da je Predlog Zakona o umeščanju naprav za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov energije, podan za  obravnavo na Vladi. Gradivo je dostopno na povezavi VG1ZOPE.pdf (vlada.si)

DUPPS ima status društva, ki deluje v javnem interesu na področju urejanja prostora in kulture.
Predavanje: Beograd na vodi
Poglej
Odgovorno do prostora
Vabimo vas k obisku naše FB strani, na kateri objavljamo novice o za zanimivih domačih in tujih objavah, dogodkih in razpisih.
Obišči

Galerija slik